background

Kosher Sertifikası

Kosher belgesi, musevi Kaşerut veya Kaşrut kurallarına, yasalarına göre insanın tüketimine uygun anlamına gelir. Her gıda maddesi Kosher sertifikalı olmalıdır.

Koşer Musevi inancına göre yenilmesi ve kullanılmasında dinen sakınca bulunmayan ürünlerdir. Bunları belirleyen kurallara Kaşerut veya Kaşrut kuralları denilmektedir. Kaşerut Kurallarının kaynağı Tevrat metinlerindeki ilahi buyruklardır.

Gıda maddelerinin inanca uygun olarak tüketilebilmesi ile alakalı, ürün üretim başlangıcından tüketimine kadar geçen süreçte belirli bir takım kurallara uyulması gereklidir.

Musevi dini kuralları gereğince gıda maddelerinin tüketimine uygunluğunu teyiden işletmelerde ürün üretim prosesi din adamları tarafından denetlenerek Kaşerut kurallarına uygun bulunan ürün ve işletmelere Koşer Belgesi verilir.

Kosher Sertifikasyon Süreci:

Biz yetkili, gizli ve güvenli, endüstriel Kosher için güvenilir bir ortak olarak,
üçüncü milenyumun şafağında, gıda endüstrisi tüketici talebi ve işlenmiş ve bileşik gıda maddelerinin artan sayıda basınç dağılımı yanıt verir.